RESEPI: Cheese Batik Cake

Assalamualaikum.
Maaf lama tak update. Minggu ni sibuk nak selesaikan pencarian pemenang-pemenang MEGA TOPUP GIVEAWAY tu. Nak inform sponsor lagi. Macam-macam jugalah. :D 
Jangan marah yer!! Pemenang GIVEAWAY telah diumumkan!!  (^^,)

Ok, dah tengok tajuk kat atas tu?? :D

" Cheese Batik Cake?? "

"Ha'ah. Cheese Batik Cake!! Sedap.... Dah, jom kita terjah resepinya!!"

RESEPI: Cheese Batik Cake

- 1 Bungkus Biskut Marie
- 1/2 Tin susu pekat *jika guna whipping cream tanpa gula*
- 2 Cawan whipping cream
- Cream Cheese

Cara-cara:


1) Patah-patahkan biskut Marie



2) Masukkan Cream Cheese + susu pekat + whipping cream dan putar sehingga sebati

3) Gaulkan Biskut Marie dengan adunan no 2


4) Masukkan no 3 dalam acuan dan tekan-tekan sehingga padat.
Sejukkan dalam peti sejuk. Lebih baik biarkan semalaman



5) Potong bila dah sejuk dan hidang!!


BEST!! Rasa yang lemak-lemak manis, masin dari cream cheese tu. Yummy. Cubalah!!

9 comments:

  1. macam sedap je..ni yang kak yaya nak cube ni..selalu mkn yang warna coklat je..

    ReplyDelete
  2. ez kalau bt coklat cheze mesti sdap kan.. cer ez bt nti akak bt plak hohoho

    ReplyDelete
  3. wahhh, nmpk sangat sdp. Tp cara ak buat sama dgn kuih batik lahh. Senang lah nak buat :3

    ReplyDelete
  4. apasal lain jer kek batik nie?hehe

    ReplyDelete
  5. Nampak sedappp. laparrrnyaa >.<

    ReplyDelete
  6. KAK BUI NAK TRY BUAT LA..SENANG NI..:)

    ReplyDelete